La DO Pla de Bages organitza tastos online de tots els seus elaboradors

Ara és possible conèixer els 15 cellers i els vins de la DO Pla de Bages des de casa. Des de la diada de Sant Jordi el Consell Regulador organitza una sèrie de tastos a la plataforma Instagram live que s’allargarà durant el mes de maig.

En aquests temps de confinament en que ha augmentat els consum de productes de proximitat i múltiples projectes treballen per donar continuïtat a la pagesia, aquesta iniciativa pretén posar en valor els vins locals dels cellers de la DO Pla de Bages a través de les xarxes socials.

La Denominació d’Origen Pla de Bages, de petites dimensions, està estretament vinculada al cultiu de la vinya (tots els cellers són familiars i tenen vinya pròpia) i treballa activament en la preservació del paisatge de la pedra seca i la recuperació de les varietats autòctones.

Els tastos seran guiats pels sommeliers grans coneixedors de la zona: Josep Pelegrín, Anna Castillo i Clara Antúnez (La Gastronòmica), i retransmesos en directe en el perfil d’instagram @dopladebages

En les retransmissions hi intervindran els elaboradors, tècnics i propietaris dels cellers i es parlarà de territori, de la recuperació de les varietats autòctones, de paisatges de vinya i pedra seca i de les històries personals que hi ha darrere cada projecte. D’aquesta manera es podrà ser partícip dels diferents projectes que formen part de la DO Pla de Bages, una DO que compta amb el reconeixement de la bona unió que hi ha entre els cellers.

Calendari de tastos online:

Josep Pelegrín
23/04 Celler Cooperatiu d’Artés i Abadal
14/05 Cava Gibert i vins Urpina
26/05 Murallius i Vinyes de Castellgalí

Anna Castillo
28/04 Celler Solergibert i Celler Sanmartí
7/05 Oller del Mas i Fargas-Fargas
19/05 Celler Cooperatiu de Salelles i Sant Miquel d’Oló
21/05 Celler Les Acàcies i vins Colltor

Clara Antúnez i Jaume Montanyà (La Gastronòmica)
30/04 Mas de Sant Iscle i Entrebosc
12/05 Exibis i La Diferenta
28/05 Celler el Molí – Collbaix i celler Grau i Grau

Hi ha l’opció per a qui vulgui tastar en directe els vins, d’adquirir-los a diferents comerços o botigues de vins, d’entre elles la botiga online vinsdelbages.com.