Els viticultors de la DOQ Priorat s’uneixen per una caixa de vi solidària

Els viticultors de la DOQ Priorat s’han unit per impulsar la venda d’una caixa de vi solidària a través del portal web www.vinsdeviticultorsdoqpriorat.com. Aquesta és una iniciativa única en la història de la DOQ Priorat, i neix amb la voluntat de garantir la collita del 2020 a la denominació d’origen i contribuir en el finançament de la investigació de la COVID-19.

La caixa de vi es pot comprar a través de l’esmentat portal web vinsdeviticultorsdoqpriorat.com per 72,6 €. El preu inclou l’IVA, el transport i una donació de 6 euros, 1€ per ampolla de vi, que es destinarà a la investigació de la COVID-19. Aquesta caixa constarà de sis ampolles de diferents cellers de la DOQ Priorat que participen a l’acció solidària. El comprador rebrà, a cada caixa, sis vins diferents perquè la iniciativa vol garantir que tots els cellers de viticultors puguin donar sortida als seus vins. D’aquesta manera, també s’assegurarà que es ven la mateixa quantitat d’ampolles de vi per cada celler participant.

La iniciativa ha nascut com a conseqüència de la crisi sanitària que ha provocat la pandèmia de la COVID-19 i el tancament dels principals canals de distribució, com són Horeca, la restauració i les visites als cellers, a través de l’enoturisme. La suma d’aquests factors està ocasionant un increment d’estocs, que no permetrien afrontar la propera campanya amb un mínim d’equilibri en els cellers familiars de viticultors. Sense comercialització, la continuïtat de la collita es veia amenaçada i és per aquest motiu que un col·lectiu de cellers va demanar al Consell Regulador de la DOQ Priorat suport per a impulsar la creació d’aquesta acció de comercialització conjunta.

L’evolució de la DOQ Priorat durant els darrers vint-i-cinc anys se sustenta, bàsicament, gràcies a les empreses familiars agràries, viticultors que han esdevingut empresaris de la seva pròpia producció agrícola, esdevenint un model que ha arrelat en diferents territoris.

La participació a la campanya és oberta a tots els cellers i viticultors perquè l’esperit de la campanya, l’ànim dels cellers de la DO, és que al Priorat ningú es quedi enrere. La campanya comercial neix únicament per fer front a l’excepcional situació actual i, per tant, no té un recorregut més enllà d’aquesta.

Solidaritat amb el Priorat

El comprador que adquireixi una caixa de vi dels viticultors de la DOQ Priorat contribuirà a tres causes solidàries: donar continuïtat a la labor dels 479 viticultors i viticultores i a la seva collita de raïm; aportar un mínim de liquiditat als cellers familiars i contribuir a la investigació de la COVID-19.

6€ per investigació del COVID19 per caixa

En concret, els 6 euros recaptats amb la venda de cadascuna de les caixes de vi seran aportats a dues iniciatives: una, impulsada des de l’Hospital Sant Joan de Déu, és una plataforma de recerca anomenada “Kids Corona” i investiga l’afectació del coronavirus SARS-CoV-2 entre la població materno infantil. I, l’altra, la campanya #Joemcorono, que dona suport a l’assaig clínic liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet a través de la Fundació de Lluita contra la Sida i les Malalties infeccioses, que consisteix en un assaig per validar una estratègia anomenada profilaxi postexposició, amb l’administració d’hidroxicloroquina, un medicament antiviral, a contactes propers d’un cas positiu. La hipòtesi de partida de l’estudi és que el tractament reduirà el nombre d’aquests contactes que desenvolupen la infecció.

www.vinsdeviticultorsdoqpriorat.com