Bona acollida de la primera Jornada Tècnica d’Innovació Vitivinícola

Mig centenar de professionals entre representants de cellers, enòlegs, institucions i organismes relacionats amb el món del vi van assistir aquest dilluns al matí a la primera Jornada Tècnica d’Innovació Vitivinícola organitzada per la DO Tarragona a l’Hotel Class de Valls.

Durant tot un matí van poder escoltar les ponències presentades per sis especialistes de diversos camps relacionats amb la viticultura com ara els productes enològics, el vidre, el suro o la fertilització, així com també els projectes d’I+D que està portant a terme l’Incavi o el projecte Allotjaments amb DO.

L’acte va comptar amb la presència del delegat territorial d’Agricultura de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, que va destacar l’esforç de la DO Tarragona per dotar als seus cellers de les millors eines per poder portar a la pràctica. En aquest sentit, el president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, va valorar de forma molt positiva l’assistència i també la qualitat de les ponències. “Tot i que bona part de les ponències anaven a càrrec d’empreses del sector, aquestes ens han presentat les darreres tendències al mercat i les solucions que existeixen a diverses problemàtiques o necessitats del nostre sector”, ha explicat. Ferré també va aprofitar la seva intervenció per parlar de diversos projectes que té la DO Tarragona com a repte en les properes setmanes com és la presentació del projecte macabeu que pretén apadrinar per part de la DO aquesta varietat a partir d’un acte que es farà el 20 d’abril al Port de Tarragona i que s’ha anomenat ‘La Galeria dels Macabeus’.

Les ponències d’aquesta jornada tècnica van anar a càrrec de Pablo Izquierdo, d’Enartis; Francisco Lozano, d’Afepasa; Marta Domènech, d’Allotjaments amb DO; Elena Andia, de Verallia; el portuguès Miguel Cabral, d’Amorim i la del director tècnic de l’Incavi, Xoán Elorduy.

Vicenç Ferré va assegurar que aquest tipus de jornada tècnica s’aniran repetint en el futur perquè considera que la formació continua i el coneixement és importantíssim. Al mateix temps va destacar la importància del networking que es genera en aquest tipus de reunions, que era un altre dels objectius marcats inicialment.

www.dotarragona.cat