Biblioteques amb DO preveu arribar a un total de 20.000 participants

Un total de 68 biblioteques públiques de tot Catalunya participaran enguany a la 8a edició del cicle Biblioteques amb DO, una iniciativa que vol fomentar la lectura a partir de la seva relació amb la cultura vinícola.

La directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa i el director dels Serveis Territorials de Cultura de Lleida, Miquel A. Cullerés han presentat avui a la ciutat de Lleida els eixos bàsics del programa Biblioteques amb DO que, durant 12 mesos i a tot el territori, promourà més de 400 activitats a través de les biblioteques públiques.

En aquesta vuitena edició es posarà l’accent en la figura de la dona en el món del vi. Les activitats programades per les biblioteques públiques es faran de gener a novembre de manera que cada mes se centraran els actes en una zona vinícola determinada. A través de diferents tipus d’activitats per a tots els públics com lectures en veu alta, debats amb professionals, lectures musicades o passejades literàries els participants s’endinsaran en un món que encara està per descobrir.

Biblioteques amb DO és un projecte impulsat per la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Biblioteques amb el suport de l’Incavi (Institut Català de la Vinya i el Vi). La consolidació i èxit d’aquesta iniciativa rau en la col·laboració en l’àmbit local entre les biblioteques públiques, els cellers, les cooperatives, les oficines de turisme, artistes, consells reguladors de cadascuna de les denominacions d’origen i, també en la implicació de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Biblioteques amb DO va començar el 2013 amb 25 biblioteques, en set edicions ha multiplicat el nombre de biblioteques implicades fins a 70 i uns 20.000 participants a les 400 activitats organitzades a les biblioteques.

Font: INCAVI